Varebiler på isen

At varebiler er allsidige og kan brukes til mye, har vel de fleste fått oppleve, men de som fikk være med å testet varebiler på isen med Kjetil Bolneset på Gol, fikk se en helt ny side ved varebilene.  Det kunne gå sidelengs i godt over lovlige farter, og de fikk erfare at den pensjonerte rallyføreren fortsatt kan kunsten.


Demonstrasjon av firehjulsdriftsystemer

Kjetil Bolneset var leid inn av Mercedes for å være med på å vise hvordan firehjulsdriftsystemet til Mercedes fungerer. Mercedes stilte opp med hele sin flåte med varebiler for å demonstrere fremkommelighet i terrenget, og kjørbarhet på glattisen. De fleste fikk en aha opplevelse over hvor bra systemene faktisk er.

En Mercedes V250 med 480 nm og 230-240 hk ble ratta av Kjetil på glattisen, og 3-4 passasjerer fikk gleden av å ake på hver tur. På isen fikk de oppleve hvor bra bilen responderte på sjåførens kommandoer, og at bilene stort sett er mye smartere enn oss vanlig dødelige. Man kan jo spørre seg under hvilken kategori Kjetil tilhører, men uten nevneverdig risiko, utførte han kunststykker få andre klarer.

«Hemmeligheten med den gode kjørbarheten, er en 7 trinns automatkasse og en fantastisk fordelingskasse, som fordeler kraft til de fire hjulene på en unik måte. At man kan sladde på isen med en varebil, er kanskje ikke det som imponerer mest, men fremkommeligheten i terrenget er helt enestående. Man tar seg frem på steder man trodde ingen kunne kjøre», kan Kjetil fortelle.


Varebiler for ethvert behov

Uansett hva ditt lastebehov er, kan Mercedes stille med riktig størrelse og riktig bil. Citan er den minste, men om du har behov, kan den vokse seg stor. 3 forskjellige karosserilengder tilbys, og fleksibilitet og variasjon er i fokus. Det samme kan man si om Vito, som leveres i alt fra varebil, til stor personfrakter for de som ønsker det. Sprinter er som en liten lastebil å regne, og den tar med seg det aller meste, også store fotballag når det trengs. V-Klasse leverer også fleksibilitet samtidig som den har en komfort få andre biler i klassen kan matche. Her er det passasjeren som er i fokus, samtidig som lasten også skal frem på en sikker måte.


Godt utvalg av varebiler med 4Matic

Både Vito og V-Klasse leveres med Mercedes sitt fine 4Matic system. Skal du kjøre mye på dårlige veier med litt utfordrende fremkommelighet, er ikke det noe problem lenger. Mercedes Vito kan også leveres med for- og bakhjulsdrift. Detter er unikt og en fin mulighet for kunden å få den bilen som passer best til dine behov.

Kjørbart

Fellesnevneren for alle Mercedes sine nyttekjøretøy er at de er kjørbare. Det beviser Mercedes med å ta bilene med på isen, og der oppfører de seg ikke som Bambi. De oppfører seg trygt i alle situasjoner, og de aller fleste kan kjøre disse bilene.
«Moderne biler har så mye elektronikk som slår inn, så man trenger ikke lenger å være engstelig når man kjører på glatta», fortsetter Kjetil, «og Mercedes sine varebiler imponerte på alle måter her oppe på Gol», avslutter han.