Kongsvinger Bilsenter har inngått en samarbeidsavtale med ultraløperen Steffen Foseid

Ultraløperen fra Brandval

-Jeg er veldig takknemlig for den støtten jeg får fra Kongsvinger Bilsenter. Det er moro at folk har tro på meg, og så er det jo gøy med fine biler også!

Steffen Foseid er ikke som 21-åringer flest. Når han ikke står bak disken hos Deli de Luca på Skarnes er han nemlig å finne langs veiene i distriktet. Løpende. Den unge mannen fra Brandval driver nemlig med en sport som får stadig større utbredelse her i landet: Ultraløp.

I fjor sprang jeg sammen med Petter Northug på et løp i Stavanger. Der handlet det om å løpe lengst mulig før løpsbilen tok oss igjen. Han ble tatt igjen før meg.

– Prosjektet til Steffen er veldig spennende, og imponerende, og vi er glade for å bidra til satsingen ut 2019 sier daglig leder Lars Erik Fremming.

Ultraløp

Ifølge Wikipedia er ultraløp eller ultramaraton en betegnelse på løp som er lenger enn maraton (42.195 meter) i distanse. «Det finnes to hovedtyper løp innen denne disiplinen. Distanseløp er tradisjonelle løp hvor den som raskest tilbakelegger distansen vinner. I tidsbestemte løp er det den løperen som løper lengst innenfor en gitt tidsramme som går av med seieren. Typiske ultraløp basert på distanse er på 50 eller 100 kilometer, eller 50 og 100 engelske mil. De vanligste tidsbestemte ultraløp er 6-timers, 12-timers og 24-timers. Det finnes også 48-timers løp, 6-dagers løp og andre enda lengre utfordringer.»

Har du lyst på lokale nyheter fra oss i din mailboks? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Var skolelei

– Det begynte egentlig med at jeg var litt lei av skolen. Jeg følte ikke at jeg var noe særlig flink, og ikke hadde jeg noen god fysisk form, heller. En kveld mens jeg gikk på ungdomskolen fikk jeg nok, og bestemte meg for å bli god til et eller annet. Da begynte jeg å jogge litt om kvelden, sier Steffen, og forteller at han ganske raskt fant ut at han likte løpingen.

– Jeg satte meg som mål å bli blant de fem beste på 3.000 meter-testen i 10. klasse, og det klarte jeg akkurat. Siden har det bare fortsatt. Først begynte jeg å løpe til Kongsvinger, etter hvert løp jeg tilbake også. Senere ble det Charlottenberg, og slik har det bare fortsatt.

Slipper seg løs

– Løping er min måte å slappe av på. Når jeg er ute og løper, lar jeg bare tankene fly, hører på litt musikk, og bare slipper meg litt løs, sier den spreke, unge mannen.
Nå er det de 20 milene mellom Brandval og Fredrikstad som skal beseires. Han har forsøkt det en gang før, for to år siden, men da måtte han gi seg på Ørje.

– Jeg var skadet vinteren før, og det satte meg nok litt mer tilbake enn jeg hadde trodd. Dessuten la jeg av gårde i litt høyere tempo enn jeg burde. Jeg brukte bare fem timer på de første seks milene, og det var litt for optimistisk.

14. september

Men nå bærer det altså av sted igjen. Flankert av en følgebil fra Kongsvinger Bilsenter skal 21-åringen ut på veien sørover igjen 14.september. Og denne veien er han fast bestemt på å nå helt frem til plankebyen.

– Ja, nå skal det nok gå bra, sier han på sindig glomdølsk.
Så hvis du skulle befinne deg langs veien neste helg, er det bare å klappe og heie. Det gjør vi!