To sprelske

To sprelske kjører EQC i sommer

Mari Finsen og Mats Berglund er duoen som er blitt kjent som «To sprelske», og som er på konstant jakt etter nye eventyr. I vår var de på helelektrisk tur til Isfjorden, og snart setter de kursen for Lofoten i en elektrisk Mercedes-Benz EQC på oppdrag fra Kongsvinger Bilsenter AS.

– Vi har lest om disse to eventyrerne og alt de gjør for å promotere Kongsvingerregionen. Vi har sansen for folk som er stolte av byen sin, og som ikke er redd for å trå utenfor egen komfortsone og å gå nye veier. To sprelske er glimrende ambassadører for regionen vår og for oss på Kongsvinger Bilsenter AS, sier daglig leder Lars Erik Fremming hos Kongsvinger Bilsenter AS.

De To sprelske gleder seg til å vise Kongsvingerregionen, og Norge, hva man kan finne på av sprell med en el-bil fra Kongsvinger.

– Vi synes det er artig at vi har fått denne muligheten på oppdrag fra Kongsvinger Bilsenter AS. Vi gleder oss til å vise frem hva slags sprell man kan få til med en helelektrisk bil, på en bærekraftig og lokalt forankret måte!

 

To sprelske
Mercedes-Benz EQC passer godt inn i den norske fjellheimen.

Fantastisk bil som lukter godt

I løpet av ganske kort tid har de blitt verdenskjent her i distriktet for sine mange kreative sprell og iøynefallende bilder. Deres siste prosjekt var i samarbeid med Visit Kongsvingerregionen, der de ble engasjert til å lage en sommerkampanje fra en opplevelsesrunde de gjorde regionen. De postet jevnlige innlegg fra sine møter «med så mange rause, dyktige folk som har tatt oss godt imot» som ga «unike opplevelser som vi sent glemmer».

Men Mercedes-Benz EQC hadde de ikke så bred kjennskap til før de var på oppdrag for Kongsvinger Bilsenter AS i pinsen. Anledningen var sesongåpningen av Trollstigen for topptur på ski og andre sprell i det vestlandske høyfjellsområdet.

– En fantastisk bil. Utrolig god å kjøre og nydelige kjøreegenskaper, sier Mats Berglund, mens Mari Finsen nikker entusiastisk.

– Og så ser den så fin og elegant ut. Den har til og med sin egen parfyme, sier hun.

To sprelske
De to sprelske fant også Mercedes-Benz EQC godt egnet til overnatting.

Luksusinnkvartering

Ifølge det sprelske paret er det 45 mil fra Kongsvinger til Åndalsnes der de overnattet på turen, og det holdt lenge med ett ladestopp underveis.

– Det er ikke noe å si på rekkevidden til denne bilen. Ikke kjørte vi spesielt økonomisk heller, for bilen responderte så godt på både gass og ratt at den var så morsom å kjøre.

De mener selv at de hadde luksusinnkvartering i Åndalsnes. De overnattet nemlig i bilen.

– Den første natta var vi så trøtte da vi kom frem ved to- tretiden, at vi sov i forsetene med god nytte av den store utslagsvinkelen til setene bakover. Vi sov godt hele den natta, men enda bedre de to neste nettene. Da sov vi veldig behagelig med nedlagte bakseter, liggeunderlag og sovepose, sier Mats Berglund.

– Og takluke er jo kjempesmart hvis du skal overnatte i bilen. Det er nesten som å sove ute under åpen himmel, smiler Mari Finsen.

 

To sprelske og Lars Erik Fremming
Mari Finsen, Mats Berglund (To sprelske) og Lars Erik Fremming.

Sprelske ladekø-aktiviteter

Det kommer til å bli flere ladestopper på den neste turen. Det er mye lenger til Lofoten enn til Isfjorden, og sannsynligvis lenger mellom ladestasjonene også, i hvert fall hvis de skulle velge de naturvakre omveiene med mer spredt bebyggelse. Det bekymrer ikke det unge paret et sekund. Bilen forteller dem hvor langt det er til neste ladestasjon og hvor det er trygt å kjøre for å unngå strømstans. Og hva de skal gjøre hvis det skulle oppstå ladekø, som det visstnok lett kan gjøre i fellesferien? Et overflødig spørsmål, som vi ikke engang trenger å stille de to sprelske. Vi bare sakser fra Facebook-siden deres:

«Vi sier at vi pleier å «sprelle» når vi er på tur, med dette mener vi at vi koser oss med all slags aktivitet på tur sammen. Dette kan være både store og små sprell som klatring, ski, topptur, jakt, fiske, padling, sykling, skogsturer, overnatting under åpen himmel, rett og slett alle slags aktiviteter og opplevelser som gir oss glede med å være ute sammen.»

 

Vi ønsker det sprelske paret en uforglemmelig tur. Det er vi helt sikre på at det blir.