Peugeot e208

Storsjarmør på våroffensiv

Den snertne, gule bilen smyger seg oppover de trange gatene i Øvrebyen. Helt lydløst, men veldig engasjerende. Peugeot e-208 byr på en kjøreopplevelse utenom det vanlige. Storsjarmøren ble Årets bil i Europa, og nå er den endelig klar for prøvekjøring her i distriktet.

 

Det uvanlig kjølige maiværet legger ingen demper på Andreas Molden. Tvert imot. Den unge Peugeot-mannen hos Kongsvinger Bilsenter AS storkoser seg bak rattet i den elektriske løvebilen.

Dette blir en bestselger. Ingen tvil. Det er bare å bestille prøvetur med en gang.

Bestill prøvekjøring av NYE PEUGEOT e-208 ved å klikke her, eller ring 468 48 643!

 

Peugeot e208
Peugeot e208 er en blikkfanger.

Beundrende blikk

Den nye, helelektriske franskmannen har sjarmert en hel bilverden, og høster nysgjerrige og beundrende blikk også her oppunder festningsmurene på Kongsvinger. Bilen har nok av karakteristiske og lett gjenkjennelige elementer, blant annet e-logo og Peugeot-løve med fargespill, grill i samme farge som karosseriet, hjulbuer i glanset sort og 17-tommers diamantslipte aluminiumsfelger.

– Griselekker, mener testpilot Andreas Molden.

– Ikke rart at denne ble kåret til Årets bil i Europa.

 

Stor kjøreglede, lite strømforbruk

Peugeot e-208 klarer naturligvis turen fram og tilbake til Rasta og sjarmøretappene rundt i de eldste strøkene i festningsbyen uten problemer. Så er da også rekkevidden hele 34 mil ifølge WLTP, som både er strengere og skal også mer nøyaktig enn den gamle standarden.  Likevel er vi overrasket over hvor lite strøm bilen faktisk har brukt på denne halve timen med prøvekjøring. Molden har nemlig satt bilen i kjøremodus «Sport», som gir småheftige ytelser og pådrag.

– Vi må jo ha det litt gøy. Vi hadde brukt enda mindre strøm med en av de andre modusene. Men bilen er faktisk den kvikkeste i klassen til å lade seg opp, så det er ikke noe problem.

Peugeot e208
Peugeot e208 blir en lokal favoritt i følge Andreas Molden.

Ja takk, begge deler

Molden klarer ikke å bli enig med seg selv om bilen ser finest ut utvendig eller innvendig.

– Det blir litt ja takk, begge deler.

Elbilen har den etter hvert så umiskjennelige i-Cockpit 3D, som skal by på intuitiv betjening, med et kompakt ratt og en stor, 10-tommers berøringsskjerm. All relevant informasjon vises på skjermen. I tillegg projiseres den viktigste kjøreinformasjonen på head-up-instrumentpanelet i frontruten som hologram, slik at du alltid har den i synsfeltet. Enkelt, funksjonelt og sikkert. Og kjempestilig, ifølge Andreas Molden.

– Og hør på den lyden fra anlegget. Det er jo rene konsertsalen, gliser selgeren.

Peugeot e208
Peugeot e208 er både romslig og komfortabel.

Mer enn god nok plass

To røslige karer sitter godt i e-208, og til tross for beskjedne ytre mål, føles bilen mye større når du har satt deg inn. Den er overraskende romslig. Og komfortabel. GT-setene er gode, og gir god støtte både i sete og rygg. Her er det mer enn tilstrekkelig komfort selv for lengre turer.

– Mer enn god nok plass for de fleste, konstaterer Molden.

 

Andreas Molden
Kontakt Peugeot-ansvarlig, Andreas, på telefon 468 48 643 eller e-post andreas@https://kongsvingerbs.no/, for mer informasjon og prøvekjøring!