Nestleder i KIL Håndball, Jon Solberg, og daglig leder Lars Erik Fremming hos Kongsvinger Bilsenter AS

Sponser håndballbarna

Et framsynt håndballstyre og et bilsenter som gjerne vil støtte barneidretten var det som skulle til for at håndballglade seks- og syvåringer i Kongsvinger får trene helt gratis. Tiltaket har ført til rekordoppslutning i høst. Det er nestleder i KIL Håndball, Jon Solberg, og daglig leder Lars Erik Fremming hos Kongsvinger Bilsenter AS svært tilfreds med.

 

-Hvis kun én ekstra spiller dukker opp på grunn av dette tiltaket, så vil det være verdt det. Vi har fått med Kongsvinger Bilsenter til å sponse dette tiltaket, og det er vi fornøyde med. Det er jo slik i klubben at de største kullene er de yngste. Vi tenkte at det ville være en artig «gimmick» for å vise at det er mulig uten å øke prisene. Timingen kunne jo ikke vært bedre, synes vi, sa Jon Solberg til avisa Glåmdalen i et intervju i høst.

 

Liker å gi noe tilbake

Kongsvinger Bilsenter AS er en kjent sponsor for ulike aktiviteter i festningsbyen. Også den lokale håndballklubben har nytt godt av midler fra bilsenteret ved flere anledninger.

-Vi er en gjeng med sportsinteresserte mennesker. Vi liker å gi noe tilbake til lokalmiljøet vårt, og vi vil gjerne være synlige i bybildet. Derfor er det naturlig for oss å sponse slike flotte tiltak. Det er rett og slett bare stas, sier Lars Erik Fremming.

-Dersom vi som holder til i dette området klarer å samarbeide godt og bidra til felles vekst, er det en vinn-vinn-situasjon for alle parter. Vi bidrar gjerne med sponsormidler til gode formål der vi ser at vi kan gjøre nytte for oss.

 

Rekordoppslutning

Jon Solberg kan fortelle at tiltaket allerede har hatt målbar effekt. Oppmot 40 seksåringer og et sted mellom 20 og 25 syvåringer møtte opp på de første treningene i Marikollen etter høstferien. Det er rekord.

-Vi er ikke sikre på at det er gratistilbudet som har vært utslagsgivende, men vi tror at det har en del å si. Unger driver jo med mange forskjellige idretter, og det kan fort bli dyrt når foreldrene må betale stadig mer i treningsavgifter. Når de minste barna får trene gratis, tror vi det vil bidra til å gjøre terskelen lavere. Vi mener det er riktig å ta samfunnsansvar på denne måten og håper at dette også vil styrke rekrutteringen til håndballsporten, sier Jon Solberg, som er veldig fornøyd med å ha fått Lars Erik Fremming og kollegene hans i Kongsvinger Bilsenter AS med på denne satsingen.