bildet viser Bilde av mekanikerteamet hos Kongsvinger Bilsenter

Spiller hverandre gode

Sportssjargong slår sjelden feil på Kongsvinger Bilsenter AS. Det gjelder også for de åtte herrene på verkstedet. De er like opptatt av lagkameraderi og det å spille hverandre gode som de er i resten av butikken.

 

Hjelper og avlaster hverandre

Det er massevis av erfaring på verkstedet bakerst i anlegget til Kongsvinger Bilsenter AS, men innslag av ungdommelighet også. Det er stillere enn du ville forventet i et bilverksted. Renere også. En stilig, men enslig Mercedes-Benz GLC Coupé står parkert mellom flere Peugeoter. Det er slik man gjør det her. At det er fysisk adskilte avdelinger for de to bilmerkene, betyr ikke at man ikke kan hjelpe og avlaste hverandre. Det viktigste er at jobben blir gjort, ikke hvem som gjør den. Unntaket er naturligvis når det kreves spesialkompetanse. Kursing, autorisasjon og slike ting. Det er ingen mangel på fagfolk og kompetanse i verkstedet til Kongsvinger Bilsenter AS.

Bildet viser våre ansatte på verkstedet

Ofte på kurs

For den som er vokst opp med skramlende verktøykasser og oljesøl på garasjegulvet er verkstedet en stor skuffelse. Til og med de åtte mekanikerne er relativt rene og pene både i tøyet, på hendene og i ansiktet. Her er det spesialverktøy og avansert feilsøkingsutstyr som gjelder. Både Mercedes-Benz og Peugeot har sine løsninger, og fabrikkene krever gjerne at disse blir benyttet. Og det kommer noe nytt hele tiden, skal vi tro mekanikerne. Veteranene kaller det en eksplosjon. Særlig etter at hybrid- og elbilene for alvor gjorde sitt inntog. De hevder at en nesten må være elektriker for å kunne skru på disse bilene, og hver gang det kommer en ny modell, må de på kurs. Det skjer ofte. Enten på nettet, Lørenskog eller i Malmø.

 

Det meste. Ja, alt egentlig!

Det er påfallende stille og behagelig. Ingen høye verkstedstemmer eller hamring på metall. Alle karosseriskader blir sendt vekk til et spesialverksted i byen. Her er det finmekanikk det handler om. Dessuten går de fleste av mekanikerne med øreklokker. Ikke for å holde støyen ute, men for å høre på favorittprogrammet eller musikk mens de skrur.

De er fire på hvert av teamene, og de er i nesten alle aldre. Mange av de eldste har vært her siden lenge før bilsenteret skiftet navn og eiere, mens yngstemann har ett år igjen av læretiden. Alle skryter av arbeidsmiljøet, kameratskapet, og hvordan alle sammen støtter og hjelper hverandre.

Vi spør lærlingen hva det er som gjør verkstedet til Kongsvinger Bilsenter AS til en så god arbeidsplass.

-Det meste. Ja, alt egentlig!