bildet viser Fredrik Järsberg

Solid forsterkning til verkstedet

Med mer enn tretti års erfaring fra bransjen og så å si alle de autorisasjonene en bilmekaniker kan ha, er Fredrik Järsberg en solid forsterkning til verkstedet til Kongsvinger Bilsenter AS.

 

– Det var Sverre Schjervheim som la ut en melding på facebook i fjor høst om at bilsenteret trengte en erfaren bilmekaniker, og da begynte jeg å tenke litt. Jeg kjente noen av gutta her fra før, så jeg fant ut at jeg kunne jo ringe og forhøre meg. Nå har jeg vært her siden sist oktober, og trives som bare det, sier den sympatiske og blide bilmekanikeren.

 

Vokste opp i Skåne

Han er født og oppvokst i Kristianstad, omtrent så langt syd i Skåne som det er mulig å komme. Det var interessen for hester som gjorde at han traff Lena fra Kjellmyra, som på den tiden jobbet i stallen hos en sprangrytter i det sydligste Sverige.

– Jeg ble etter hvert mer interessert i hestekrefter enn i hester, og gjorde det klart at til Norge skulle jeg i hvert fall ikke flytte, men det var det jo ingen som hørte på.

Herr og fru Järsberg bodde ni år i Kristianstad, og der kom også eldstesønnen Kenneth til verden. Fredrik jobbet på verkstedet til en lokal Volvo-forhandler, men i 1997 var det ingen bønn: Familien skulle flytte til Norge, til Kjellmyra, nærmere bestemt.

 

Ikke til å kjenne igjen

Han jobbet i mange år hos en Ford-forhandler på Elverum, men nå har han lagt den vonde tiden bak seg, som han sier. For i 2004 begynte Fredrik Järsberg å skru på Mercedes-Benz, og siden har han aldri sett seg tilbake.

– Mercedes-Benz er en av de mest spennende bilene du kan jobbe med. De har alltid vært langt fremme med den tekniske utviklingen, og det er en utfordring i hverdagen å følge med på alt som skjer. Det kommer noe nytt nesten hver dag, med nye hjelpesystemer og alt mulig av elektronikk, sier mekanikeren, som mener jobben nesten ikke er til å kjenne igjen fra da han begynte i faget for mer enn tretti år siden.

– Vi gjorde en helt annen type jobb før. Det er det som gjør dette så spennende og interessant.

 

Bodde i bobil

Siden 2004 har Fredrik Järsberg vært innom en rekke stjernebil-verksteder i både kortere og lengre tid. Fra 2006 til 2008 var han en del av en egen ressursgruppe som Bertel O. Steen AS opprettet for å øke kompetansen og ressursene på de stedene der det var behov for det. Det var i den forbindelse at Fredrik Järsberg første gang kom i kontakt med det som den gang het Glåmdal Bilsenter AS. Der trivdes han såpass godt at han like gjerne ble noen år, først på verkstedet og senere som garantiansvarlig. Siden forsvant han tilbake til hovedstadsområdet der han holdt til helt til i fjor høst.

– Det er langt å kjøre fra Kjellmyra til Bærum og Skjetten der jeg var mesteparten av tiden. Det endte med at jeg kjøpte meg en bobil som jeg bodde i fra mandag til torsdag. Jeg jobbet lange dager så jeg kunne ta fri på fredagene. Nå kan jeg jobbe normalt og pendle hver dag. Det må jeg si er temmelig deilig, sier Fredrik Järsberg, og ler.

 

Hestefamilie

Selv om barna nå har vokst fra den aktive sprangryttersporten, og den ene konkurransehesten deres Anela, dessverre nå er død, lever interessen for hestesport i høyeste grad videre hos familien Järsberg på Kjellmyra. Sønnen Kenneth, som nå har rundet de tretti, jobber nå som hovslager, og har gitt seg som konkurranserytter på toppnivå. Datteren Karolina gikk på sprangridningslinja på toppidrettsgymnaset i Telemark, men nå er den 21 år gamle unge damen i militæret, og familiens andre hest, Caragena, nyter nå en velfortjent pensjonisttilværelse etter mange konkurranser her hjemme, i Sverige og i Nederland. Men Fredrik Järsberg, som er utdannet sprangbanebygger, har ikke gitt seg helt.

– Det siste året har det ikke vært så mye på grunn av pandemien, men jeg er nok ute og bygger baner 10 ganger i året. Jeg har blant annet vært mye her på Hov.

Fredrik Järsberg har en stor interesse til, «en pasjon», som han sier.

– Det er jakt. Jeg driver med elg og rådyrjakt om høsten, og nå som jeg flyttet hjem, følte jeg at mulighetene var til stede for å skaffe meg en elghund på nytt. Så rett før jeg begynte på her på bilsenteret, var jeg på Vestlandet og hentet en valp. Tanken er at han skal trenes opp til jakt og ettersøk.

 

Drømmer om EQS eller AMG

Til daglig kjører Fredrik Järsberg en stor og flott Mercedes-Benz GLK 350 diesel, men det hender at han får låne familiens andre Mercedes-Benz, den enda større og enda flottere R-klasse.

– Hvis jeg har vært riktig snill. Men ellers er det fruen som disponerer den.

Selv om han er født langt inne i det forrige århundret, og vokst opp med bensin og diesel, er det ikke mer fossilt blod i årene til Fredrik Järsberg enn at han ser med velvilje på EQC, EQA og den elektriske bilrevolusjonen i sin alminnelighet. Det er spennende, synes han, og drømmebilen hans er elektrisk.

– Har du sett bildene av nye Mercedes-Benz EQS? Den bilen er jo en drøm. Ellers hadde jeg ikke sagt nei takk til en AMG. Det er noe med V8`ere. Kanskje en GLS, det hadde vært noe.

 

På tide med service? Klikk her for å bestille time på vårt verksted.