Bildet viser Lars Erik Fremming

Romjulsdrømmer

2021 har vært et formidabelt år for Kongsvinger Bilsenter AS. Likevel har daglig leder Lars Erik Fremming en drøm om enda bedre tider.

-Vi er fornøyde, og vel så det, men ikke tilfredse. Det er stor forskjell på de to ordene. 2021 har vært et kjempeår for oss, men vi slår oss ikke til ro med det. Vi har lyst til å få til enda mer og bli enda litt bedre, sier Fremming.

Verdens beste kunder

Det er stillere enn vanlig på bilsenteret disse dagene mellom jul og nyttår. Det meste av årets omsetning har allerede rullet ut av portene, og ordrebøkene blir ikke særlig fullere på denne siden av nyttår. Lars Erik Fremming unner seg en sjelden rast i den rause sittegruppen som til vanlig er befolket av servicekunder og andre gjester. Kaffen smaker like upåklagelig som den alltid gjør.

-Vi synes vi har verdens beste kunder. Det er jo dem vi lever av. Og alle kundetilfredshetsundersøkelsene viser at de er fornøyde med oss også. Og vi har godt med plass til enda flere, smiler Lars Erik Fremming,

Teamet blir bedre og bedre

2021 har hatt litt av hvert å by på. Men til tross for pandemi, mangel på halvledere og logistikkproblemer langt ut over det vanlige, har Kongsvinger Bilsenter AS klart å sette en solid omsetningsrekord. For første gang i historien klarte Fremming og kollegene han å runde et tresifret antall leverte nye Mercedes-Benz personbiler. Det er den daglige lederen svært godt fornøyd med.

-Både Peugeot og Mercedes-Benz har kommet med mange attraktive og populære modeller de siste årene, og bransjen har fått masse drahjelp av elektrifiseringspolitikken her i landet. Men det skal ikke ta noe av glansen fra de dyktige og entusiastiske medarbeiderne våre, som står på hver eneste dag. Teamet vårt blir bare bedre og bedre og alle som en spiller en viktig rolle for at vi lykkes så godt som vi gjør, sier Lars Erik Fremming, som er både ydmyk og takknemlig for innsatsen til medarbeiderne hans.

Smittefritt bilsenter

2021 går over i historien som året da samfunnet ble skrudd på og av igjen flere ganger og halvlederkrise er en sterk kandidat til årets nye ord. Det er også året da leveringstid ble mer anslag enn faktiske datoer og varebilskiltene ble hvite en periode fordi det ikke var mulig å få tak i den grønne skiltfargen. Lars Erik Fremming tror det blir enda mer av dette i 2022.

-Det er jo lov å håpe, men realistisk sett tar det nok en god stund før verden er tilbake der den var før pandemien brøt ut. Heldigvis har vi klart å holde oss stort sett smittefrie her på bilsenteret. I likhet med mesteparten av den norske befolkningen har vi blitt skikkelig flinke med både munnbind, håndsprit og sosial avstand, så forhåpentligvis skal vi klare oss gjennom omikronbølgen også.

Mercedes-Benz EQC topper salgsstatistikken hos Kongsvinger Bilsenter 2021.
Mercedes-Benz EQC topper salgsstatistikken hos Kongsvinger Bilsenter 2021.

For en pall!

Det er en Mercedes-Benz EQC som topper salgsstatistikken til Kongsvinger Bilsenter i 2021, tett fulgt av en annen elektrisk SUV; Peugeot e2008. Tredjeplassen er imidlertid ikke noe annet enn oppsiktsvekkende ifølge Lars Erik Fremming. Der troner nemlig den store SUV´en Mercedes-Benz GLE.

-For en pall! Det er jo rett og slett ellevilt, jubler Fremming, som likevel tror det ville sett litt annerledes ut hvis det ikke hadde vært for halvlederkriser og logistikkproblemer.

-Vi har en stor ordrereserve på Mercedes-Benz EQA, og den ville nok blandet seg helt i toppen hvis vi hadde fått tak i flere biler.

Drømmer om et enda bedre 2022

Det er ikke uten grunn at Lars Erik Fremming drømmer om et enda bedre omsetningsår i 2022. Det står nemlig spennende nyheter nærmest i kø i tiden som kommer. Allerede i januar blir den elektriske familiebilen Mercedes-Benz EQB lagt ut for salg, og bilsentersjefen er sikker på at den blir å finne på seierspallen når resultatene for 2022 skal gjøres opp.

-Ellers blir det spennende å se hvordan de nye avgiftene slår ut på salget av ladbare hybrider. Det er jo nesten ingen av disse bilene som møter kravet om 100 kilometer rekkevidde. Mercedes-Benz GLE har 99 kilometer elektrisk rekkevidde, mens coupeversjonen har 101. De andre modellene er ikke i nærheten. Det er synd at disse nå blir dyrere, for dette er virkelig gode og miljøvennlige Norges-biler, mener Lars Erik Fremming, som har et lite, men inderlig håp om en smittefri tilværelse i 2022.

-Det er jo dit vi alle vil. For vår egen del håper jeg at alle medarbeiderne våre holder seg sunne og friske, at vi kan fortsette å utvikle oss og drive enda litt bedre, sier bilsentersjefen, som ikke våger å håpe på enda et KIL-opprykk i 2022.

Kongsvinger Bilsenter AS ønsker alle kunder, samarbeidspartnere og bekjente et riktig godt nytt år!