bildet viser Kunde, Pål Håpnes, sammen med Lars Erik Fremming

På elektrisk langtur til Spania

I fjor sommer kjøpte Pål Håpnes leilighet i Spania og ny bil hos Kongsvinger Bilsenter AS. I sommer pakket han og kona den elektriske Peugeot`en og dro på langtur til ferieleiligheten.

 

-Det var første ferien vår i den nye leiligheten. Vi hadde egentlig tenkt å ta fly og leie bil der nede i Ciudad Quesada, som den lille byen heter, men med de prisene som var nå i sommer, ble det altfor dyrt. Da bestemte vi oss for å ta det som en tur og kose oss på veien, forteller Pål Håpnes.

 

Brukte fire dager

Det er torsdag ettermiddag. Pål Håpnes er akkurat ferdig med dagens økt i fotballakademiet, og er på snarvisitt hos Kongsvinger Bilsenter AS. Her er han fra tid til annen, for familien har hele tre Peugeot´er som alle er anskaffet på bilsenteret. Den hvite e-2008 er den foreløpig siste. Det er ikke så ofte at han har tid til å slå seg ned noen minutter sammen med sin gamle lagkamerat og nåværende bilsentersjef Lars Erik Fremming. De to KIL-legendene har mye å snakke om. Ikke minst om sommerens ferietur.

-Det var perfekt. Kona og jeg stappet bilen full av ting vi trenger der nede, og så tok vi ferga til Kiel. Derfra brukte vi tre dager ned til leiligheten. Ikke noe sånn jage på tur, som det sikkert ville blitt med en fossil bil. Vi kjørte et par timer, 20 til 25 mil, før vi tok en ladestopp. Den siste dagen ga vi på litt da vi begynte å nærme oss, men ellers tok vi det pent og rolig, så kona og jeg er fortsatt gift, ler Håpnes.

 

Tok ingen sjanser

Lars Erik Fremming regner avstander. Omtrent 250 mil fra Kiel ned til den lille byen, som ligger i nærheten av Alicante i syd-Spania. Peugeot´en til Pål Håpnes har en rekkevidde på inntil 345 kilometer. Han kunne vel drøyd litt lenger mellom ladestoppene?

-Vi tok ingen sjanser. Det var første gang vi kjørte så langt med en elektrisk bil, og vi ville ikke risikere å bli stående i en ladekø eller komme til en ladestasjon som ikke fungerte. Det gikk kjempefint helt ned til Barcelona, men derfra var det mer skummelt. Det er litt mer ymse med ladestasjoner i Spania.  Du finner ingen langs veiene. De ligger bortgjemt inne på et industriområde noen kilometer unna. Det gjør det litt mer spennende, for å si det på den måten. Det er mørkt, og du må børste vekk spindelvev fra håndtaket. Da det er det en temmelig deilig følelse å se at det faktisk virker.

 

Badestrand og golf

Fotballgenene går i arv hos familien Håpnes. Datteren Emma er kaptein for det det suksessrike kvinnelaget til KIL, mens sønnen Alexander holder på å rykke opp med det gamle storlaget Moss. Selv har hurtigtoget lagt fotballskoene på hylla for godt, og i stedet lagt sin elsk på golf. Det ble mange turer til golfbanene i distriktet i Spania i sommer med den medbrakte elektriske Peugeot´en.

-Snakk om å lade batteriene. Anna Karin (kona) jobbet litt hjemme på formiddagene, og så dro vi på stranda eller en golfbane på ettermiddagen. Helt perfekt!

Fotballgenene går i arv hos familien Fremming, også. Bilsentersjefen må løpe. Han er nemlig trener for jentelaget der datteren spiller, og er allerede for seint ute.

-Jeg må nesten stikke. Jeg må være på Sander-banen om 10 minutter. Fint å se deg, Pål. Takk for at du stakk innom!