bildet viser Fornøyd Andreas Molden

Nye Peugeot 208 er Årets bil i Europa

Nye Peugeot 208 ble nylig kåret til Årets bil i Europa med klar margin til konkurrentene. Bak seg på pallen hadde nykommeren Tesla Model 3 og Porsche Taycan. Dette er den sjette modellen fra Peugeot som når helt til topps i denne kåringen, og den fjerde siden årtusenskiftet.

 

Det er bare tre år siden sist Peugeot stakk av med den prestisjetunge utmerkelsen. Den gang var det den etter hvert så populære folke-SUVèn 3008 som fikk flest stemmer. En av de som ikke ikke overrasket over at de franske løvebilmerkene utmerker seg for tiden, er salgssjef Andreas Molden hos Kongsvinger Bilsenter AS.

– Det er det jeg alltid har sagt. Peugeot lager griselekre og hypermoderne biler for tiden.

 

Nye Peugeot e-208
Kongsvinger Bilsenter opplever stor etterspørsel etter nye Peugeot e-208.

Bestill prøvekjøring av NYE PEUGEOT e-208 ved å klikke her, eller ring 468 48 643!

 

Må være folkelig

Det er en jury som består av 60 motorjournalister fra 23 land i hele Europa som står bak kåringen av Årets bil i Europa. Det er ingen kategorier eller klasser. Det handler ganske enkelt om å finne det beste bilkjøpet blant alle de nominerte bilmodellene. Det ligger noen faste kriterier til grunn for å kunne være med. Bilen skal for det første være folkelig. Det innebærer at det skal ligge til grunn et forventet salg på minst 5.000 eksemplarer per år.

For det andre må bilene være helt nye. Oppgraderte eller facelift-versjoner av allerede eksisterende modeller får ikke delta. Det siste kravet er at bilene må være introdusert i minst fem europeiske land innen årets slutt.

Fornøyd Andreas Molden
Fornøyd Andreas Molden anbefaler prøvekjøring av Nye Peugeot 208.

Soleklar seier

I år det 30 kandidater til Årets bil i Europa, og av dem gikk disse syv til finalerunden: BMW 1-serie, Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3 og Toyota Corolla. Med hele 281 poeng vant Peugeot 208 en soleklar seier. Andreplass på lista, Tesla Model 3, fikk 242 poeng, mens Porsche Taycan på bronseplass fikk 222.

Motorpressen er samstemt om at juryen har valgt en bestselger. Flere enn 110.000 kunder har bestilt 208 i Europa siden lanseringen 15. oktober 2019. 15 prosent av dette volumet er elektriske biler.

 

Har alt som skal til

Den helelektriske versjonen av Årets bil i Europa er allerede på plass i butikken til Kongsvinger Bilsenter, og om kort tid kommer også bensinutgaven. Andreas Molden mener bilen både er griselekker og råfrekk. Han har skrevet flere salgskontrakter allerede før bilen er klar til prøvekjøring.

– Den har alt som skal til. Den har et flott utseende og en pris som er konkurransedyktig for å si det forsiktig. Dessuten kjører den som en drøm, den er mer romslig enn du skulle tro. Det er bare å bestille en prøvetur med en gang, smiler Molden.

 

Andreas Molden
Kontakt Peugeot-ansvarlig, Andreas, på telefon 468 48 643 eller e-post andreas@https://kongsvingerbs.no/, for mer informasjon og prøvekjøring!