Nye Mercedes Benz B-klasse

Nye B-klasse er familiebilen med stor B

– Denne bilen har vi ventet lenge på. Det er helt utrolig hvor romslig og praktisk den nye Mercedes-Benz B-klasse Sports Tourer er. I Oslo og andre storbyer går det massevis av den gamle modellen som drosjer, og det er lett å skjønne hvorfor. Dette er familiebil med stor B.

Det er gått et år siden forrige gang det sto en B-klasse i lokalene til Kongsvinger Bilsenter AS, men nå kan Lars Erik Fremming og kollegene hans igjen vise frem den populære, kompakte familiebilen til Mercedes-Benz. Og selv om det absolutt går an å kjenne igjen linjene fra forgjengeren, er nye Mercedes-Benz B-klasse Sports Tourer kraftig oppgradert både utvendig og på innsiden.

 

Tilbake på tronen

Nye B-Klasse Sports Tourer er mer spenstig og dynamisk enn noensinne. Den er lavere og bredere enn forgjengeren, og er blant de mest aerodynamiske i klassen. I disse miljøtider har Mercedes-Benz fokusert kraftig på luftmotstand, og nye Mercedes-Benz B-klasse Sports Tourer har en Cd-verdi på imponerende 0,24. Og det er godt nytt både for klimaet og lommeboka. Jo mer aerodynamisk en bil er, jo mindre drivstoff bruker den, og dermed slipper den også ut mindre giftig utslipp.

– Mercedes har nå tatt tilbake tronen i denne klassen. Aldri før har en praktisk og kompakt familiebil hatt liknende kjøreegenskaper, sier Lars Erik Fremming, som også synes bilen ser riktig lekker ut.

 

Lyst til å prøve? Kontakt oss nå!

 

Praktisk og romslig

Det første som slår deg er hvor praktisk og romslig nye B-Klasse Sports Tourer er. Bakseteryggen kan justeres i ulike vinkler, og for første gang i familiebilhistorien kan hele raden flyttes 14 centimeter i lengderetningen. Dette gjør at bagasjerommet kan utvides fra 455 til 705 liter med baksetene i bruk, og hele 1540 liter med setene nedfelt.

– Selv den mest aktive familien får med alt man trenger og vel så det i denne bilen, konstaterer Fremming.

 

Nye Mercedes Benz B-klasse

Hey Mercedes

Også interiøret er kraftig oppgradert. Det er lett å kjenne igjen elementer fra nye A-Klasse, som vakte oppsikt da den kom for et snaut år siden. Det innebærer doble horisontale skjermer, og det avanserte multimediesystemet MBUX – Mercedes-Benz User Experience.

– Dette systemet er svært brukervennlig. Det husker hvor du pleier å kjøre, hvilke radiostasjoner du hører på og hvilke telefonnummer du pleier å ringe til. Med talekommandoen “Hey Mercedes” kan du for eksempel justere temperaturen i bilen, eller bytte lys på Ambient Lighting uten å løfte en finger, sier Fremming, og forteller at også navigasjonssystemet er kraftig forbedret.

– Der får du nå 3D-kart med live trafikkinformasjon.

Få lokale nyheter til din e-post. Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å klikke her.

 

Nye Mercedes Benz B-klasse

Assistenter som i S-klasse

Sikkerhet er et av de viktigste fokusområdene til Mercedes-Benz, og B-Klasse er intet unntak. Aktiv bremseassistent er standardutstyr, og du kan få assistentsystemer og selvkjørende egenskaper på nivå med S-klasse, om du ønsker det.

Nye B-klasse er tilgjengelig med fem ulike bensin og diesemotorer. Bensinmotorene er på 1,3 liter, og yter enten 136 eller 163 hestekrefter. Dette er for øvrig den samme motoren som sitter i A200. For den som fortsatt ønsker diesel, kan du velge mellom en 1,5 liter på 116 hestekrefter og den nye 2-literen, som levere enten 150 eller 190 hk. Sistnevnte tilfredsstiller forresten de strenge Euro 6d-kravene, som først blir obligatorisk i 2020.