bildet viser kunde med bil

Ny bestselger i butikken

Nå er bestselgeren Mercedes-Benz Vito på plass i butikken til Kongsvinger Bilsenter AS i ny og forbedret utgave. Bilen er lett gjenkjennelig utvendig, for ansiktsløftet er størst under panseret.

 

Mercedes-Benz Vito er Norges tredje mest solgte varebilmodell, og i fjor var det denne bilen i en eller annen versjon som med nokså klar margin ble mest omsatt hos Kongsvinger Bilsenter AS.

Salgssjef Anders Wangen synes ikke dette er det minste underlig.

– Dette er en utrolig allsidig, driftssikker, romslig, komfortabel og flott bil. Den kommer i et utall versjoner, og kan settes opp til så å si det formålet du måtte ønske. Dette er rett og slett den beste bilen i sin klasse, sier salgssjefen.

Nye Mercedes-Benz Vito

Ny motor og automatkasse

Det er under panseret at nye Vito virkelig er blitt ny. Det er blant annet snakk om en helt ny motorserie, en firesylindret toliters diesel for alle Vito med bakhjulsdrift eller firehjulsdrift. Motoren kan levere alt fra 102 hestekrefter til 190 hestekrefter i varebilversjonen. Toppversjonen på 239 hestekrefter får du i første omgang bare i personbilversjonen Vito Tourer og kombiversjonen Vito Mixto.

– Den nye motoren er mer effektiv og renere. Den har også lavere støynivå og mindre vibrasjoner enn forgjengeren. Dessuten er forbruket kraftig redusert. 13 prosent for å være nøyaktig, smiler Anders Wangen, og forteller at automatkassen 9G-Tronic nå blir standard i alle Vito-variantene med 4-matic (4wd).

 

Ny funksjonalitet

Anders Wangen regner med at det også blir lagt merke til at den nye Vito-årgangen nå blir utstyrt med den adaptive cruisekontrollen Distronic Plus. Men salgssjefen vedgår at du skal ha inngående kjennskap til bilen for å se de store forskjellene fra den utgående modellen.

– Grillen og stjerna er litt annerledes. Ellers er det bare snakk om småkosmetikk. Men telematikken er kraftig forbedret. Hvis du ser i ryggekameraet på fjorårsmodellen og sammenligner med den nye, vil du se at det er kraftig forbedret. Berøringsskjermen er blitt enda bedre og infotainmentsystemet har fått flere nye funksjoner som helt sikkert blir satt pris på. Blant annet kan du nå få tredimensjonale kart og sanntid trafikkinformasjon. Og sladrespeilet kan erstattes med en kameraløsning, slik at du har full oversikt bak bilen selv om du har lastet bilen til taket.

 

Anders Wangen

Kontakt Mercedes-Benz-ansvarlig, Anders, på telefon 995 51 560 eller e-post anders@https://kongsvingerbs.no/ for mer informasjon og/eller prøvekjøring!