Anders Wangen foran en Mercedes-Benz

Norgesmester Anders Wangen

Det er gått noen dager siden salgssjef Anders Wangen fra Kongsvinger Bilsenter AS ble møtt med fanfare og trampeklapp av sine egne kolleger da han da han mottok hedersprisen som «Årets selger» under en bransjetilstelning 1. februar i år. Fremdeles strømmer det på med gratulasjoner. Og norgesmester Wangen er både rørt og takknemlig over hedersbevisningen.

 

 

-Jeg skal innrømme at jeg synes det var en ganske spesiell opplevelse. Jeg har vært nominert så mange ganger, at det var temmelig stort da navnet mitt dukket opp på skjermen. Det er stort, og jeg er både rørt og takknemlig. Det har vært nære på så mange ganger, så nå var det deilig å endelig få ballen i koppen, smiler norgesmesteren.

 

Toppscorer på laget

Salgssjefen ble møtt med ros, feiring og stor gratulasjonskake da han kom på jobben neste dag. Og det har ikke manglet på lykkeønskninger i dagene etter, heller.

Vi lurer på om det er noe som har gjort spesielt inntrykk?

-Det er kjempestas med gratulasjonene fra kollegene mine her på bilsenteret. Kundene også. Og på fotballtreningen til sønnen min, han spiller på KIL G15 der jeg er en del av trenerteamet, var det noen som klappet meg på skulderen her om dagen og gratulerte meg med innsatsen. Det er skikkelig stas. Men det som gjorde aller mest inntrykk var da noen av folkene fra importøren kom bort til meg og sa at dette var vel fortjent og mente det var på høy tid at jeg vant. Det var rett og slett rørende.

Også nyhetskanalen Mitt Kongsvinger hadde funnet veien til Kongsvinger Bilsenter AS denne jubeldagen, og daglig leder Lars Erik Fremming understreket at han er svært fornøyd med å ha Norges beste Mercedes-selger i staben. «Det er helt fantastisk å ha en så god mann på laget. Vi er et lag, vi presterer ikke alene, men det er klart at det er viktig å ha en mann som Anders med oss. Han har en passion og akkurat nå er han toppscoreren på laget for å bruke et sportsuttrykk», sa Lars Erik Fremming til nyhetskanalen.

Anders Wangen inne i en bil
Anders Wangen trives veldig godt på førerplass i en Mercedes-Benz.

Folk liker den personlige kontakten

Det har forsvunnet adskillig flotte stjernebiler ut av portene til Kongsvinger Bilsenter AS i løpet av året som gikk. Veldig mange av dem personbiler med Mercedes-Benz-emblem, og den elektriske andelen er skyhøy. Den aller grommeste var likevel en fossil versting med diger V8-motor og to turboer og en prislapp på i underkant av 2,5 millioner. En Mercedes-Benz G63 AMG. Til tross for at det har kommet den ene elektriske hakeslippbilen etter den andre er det fremdeles selveste drømmebilen for salgssjefen og Norgesmesteren.

-Gelendewagen. Bare hør på navnet. En legendarisk terrengbil med supersportsbilkrefter og et lydbilde av en annen verden. Det blir ikke bedre enn det!

Hvem det var som kjøpte drømmebilen i fjor sommer vil han ikke ut med, «slikt blir mellom oss», men han forteller at mange av kundene hans kommer fra adskillige mils avstand. Noen helt fra hovedstaden eller fra mjøstraktene.

Han tenker seg om når vi lurer på hvorfor.

-Jeg tror at det har litt å gjøre med at vi er akkurat passe store til å kunne ta imot hver enkelt på en skikkelig måte. Det gjelder ikke bare oss i butikken, men like mye folkene på verkstedet og i kundemottaket. Alle som besøker oss, skal føle seg sett og møtt. Det skal være hyggelig å komme hit. Slå seg ned i sofaen med en kopp kaffe og ta en bilprat. Jeg tror at folk liker den personlige kontakten. Så lenge opplevelsen er god er det ikke så nøye om man må ta en times biltur for å komme hit. Det er i hvert fall det kundene mine forteller. Jeg er ikke sikker på om det er tilfelle hos de store bilhusene.

 

Dedikasjon og pasjon

Anders Wangen trekker litt på smilebåndet når vi lurer på hva som skal til for å norgesmester i bilsalg. Det hjelper selvsagt å ha de beste produktene, det forstår vi, men det hadde jo konkurrentene også. Så hva er oppskriften?

-Dedikasjon og pasjon! Jeg har en lidenskap for dette. Av bilene, selvsagt, men minst like mye av å skape gode opplevelser for kundene mine. Hver dag. Det spiller ingen rolle hvor mye du bruker på en bil. Sannsynligvis er bilen det nest dyreste du noen gang kjøper, og det er like stort uansett hvor mye bilen koster. Å kjøpe bil er en begivenhet i livet. For meg er det viktig at det er en så god opplevelse som overhodet mulig for kundene mine, sier Anders Wangen.

-Det handler om å ikke legge føringer for å styre kunden i en eller annen retning. Jeg prøver å finne ut hva vedkommende skal bruke bilen til. Hva er det vedkommende trenger. Spørre mest mulig, og stille spørsmål som ikke kan besvares med ja eller nei. Da kan jeg oppsummere og si at vi har akkurat den bilen du er ute etter, sier salgssjef og norgesmester Anders Wangen, og røper at han har «tenkt å suge på karamellen så lenge det går», som han sier med et smil.

-Er du norgesmester, så er du det!

Anders Wangen med gode tilbud

ANDERS WANGEN

SalgsSJEF MERCEDES-BENZ & NYTTEKJØRETØY

995 51 560
anders@kongsvingerbs.no