Bildet viser Mona Sagen

Møt Mona Sagen

-Det beste med å jobbe her? Folkene, helt klart. Veldig hyggelige og blide kunder, og de som jobber her er bare helt fantastiske. Det er et utrolig godt miljø her på bilsenteret. Høyt under taket og masse humor. Akkurat slik det skal være. Og så er det jo så flotte biler. Mye nytt for meg, men veldig spennende.

 

Den fortsatt ganske ferske bilselgeren til Kongsvinger Bilsenter AS trenger ingen betenkningstid. Det er klart. Helt klart. Mona Sagen leverer et av sine karakteristiske brede smil, og forteller entusiastisk om sin nye arbeidsplass.

-Jeg hadde akkurat besøk av en ung førstegangskjøper. Hun hadde egentlig tenkt på noe annet, men endte med å kjøpe en flott og snerten Peugeot 208. En perfekt bil for en ung dame.

 

Hestehenger er tungt

Du har kanskje sett henne før. Kan hende i skobutikken på Kongssenteret der hun har skodd Kongsvingers befolkning i 18 år. Kanskje i barnehagen på Vangen der hun til stadighet henter og bringer datteren Olivia. Er du hockeyfan, har du sikkert sett henne i ishallen der hun jubler for laget og for samboer Preben Birkeflot. Eller kanskje på et eller annet ridestevne. Hun er nemlig konkurranserytter og fullstendig hestegal.

-Det er en av grunnen til at jeg ikke har skaffet meg elbil enda. Hestehenger er tungt. Før reiste jeg til stevner over hele landet, men nå har jeg innskrenket turene til Innlandet og Viken. Sprangridning og dressur. Kjempegøy!

 

Hekta siden barnehagen

Hun ler høyt når vi lurer på hvor mange hester det er i den nye 3008. Det har hun ikke full oversikt over enda. Men det kommer. Hun har tross alt bare jobbet med biler i noen måneder. Firbeinte hester har hun holdt på med hele livet. Nesten.

-Vi fikk være med på en ridetur da jeg gikk i barnehagen. Jeg ble hekta med en gang. Jeg fikk min første hest da jeg var 11 år, og siden har jeg alltid hatt en. Det var fine forhold for hester på småbruket der jeg vokste opp på grensa mellom Eidskog og Kongsvinger. Nå har jeg hesten min på ridesenteret her i byen.

 

Litt crazy, egentlig

Datteren Olivia er nå halvannet år gammel. Mona Sagen var i mammapermisjon da hun kom over annonsen fra Kongsvinger Bilsenter AS. Det var i februar i fjor.

-Jeg tenkte at jeg kan ikke så mye om biler, bortsatt fra at de har et ratt og fire hjul, men jeg kan salg! Jeg hadde jobbet i samme butikk i 18 år og kjente på at det kanskje kunne være på tide å prøve noe nytt. Det var egentlig litt crazy, og jeg var sikker på at jeg ikke kom til å høre noe fra bilsenteret, men det kunne jo ikke skade å sende inn en søknad.

-Jeg ble veldig overrasket da de ringte og lurte på om jeg hadde lyst til å komme til et intervju. Det var skikkelig god kjemi med en gang. Det andre intervjuet gikk også bra. Rundt påsketider fikk jeg beskjed om at jobben var min hvis jeg ville ha den. Det ville jeg!

 

Kan ikke være buskeblug

Det er siste dagen i uka, og flere mennesker i butikken enn det pleier litt sent på formiddagen. Mona Sagen står smilende til tjeneste. Her skal hver og en tas imot på beste måte, uansett hvem det er.

-Det er egentlig ikke så stor forskjell på å selge sko og biler, selv om det sikkert blir litt mindre impulskjøp her enn det gjorde på Kongssenteret. Det handler om å gi kundene en god opplevelse, å hjelpe dem med å finne akkurat den skoen eller bilen de har bruk for og lyst på, sier Mona Sagen, og ler av en kommentar som kommer fra andre siden av lokalet.

-Det er sånn vi har det. En kan ikke være buskeblug hvis en skal jobbe her.

Bilde av Mona Sagen
Ta kontakt med Mona Sagen for mer informasjon eller en uforpliktende prøvekjøring av våre bruktbiler.
Tlf 918 32 796 – eller epost
mona@kongsvingerbs.no