bildet viser en bil

Mercedes kommer med All-Terrain

Dette er første gang Mercedes kommer med All-Terrain, eller skal vi si allterreng-versjon av en av sine stasjonsvogner. Når de kommer med en slik type bil er det luksuriøse og teknisk avanserte E-klasse som er den utvalgte.

På Mercedes-vis er fronten elegant, men den skiller seg betydelig fra vanlige E-klasse. All-Terrain har hentet grillen direkte fra SUV-porteføljen. Frontfangeren bærer også tydelig offroad-preg.

I tillegg kommer bakkeklaringen på opp til 22 cm, og de store sorte skjermbredderne, og selv om man har tøffet den opp en del, beholder den sin eksklusivitet. Skjermbredderne og skliplatene foran og bak gjør at den også kan takle den tøffe hverdagen. Den er bygd for en skogstur og takket være robust karosseri, vil den komme uskadet fra utflukten.

Eget All-Terrain program

Dynamic Select, kjøreprogramvelgeren til Mercedes, får i All-Terrain et ekstra program med samme navn som bilen. Du vil blant annet kunne heve den og maksimalt oppnå bakkeklaring på 22 cm. Du får også ekstra instrumentering som blant annet viser styrevinkel og høydenivå på karosseriet. Firehjulsdrift og luftfjærer er selvfølgelig standard.

Takket være Dynamic Select kan E 220 d All-Terrain oppføre seg slik føreren ønsker. Du kan stille inn bilen etter ønsket kjørestil, om det er komfort, sport eller offroad som utforskes. De sportslige egenskapene får man glede av når veien krøller seg i svinger, mens komforten er upåklagelig i motorveifart.

 

Avansert og sikker

E-klasse er Mercedes sin mest avanserte bil, og en All-Terrain utgave vil da også ta del av E-klasses avanserte teknologi. Alle førerassistentsystemene gjør den til en av verdens sikreste biler å kjøre, og skulle uhellet være ute, vil den også være en av verdens beste biler å sitte i ved kollisjon. Alle passasjerer i bilen er maksimalt sikret og takket være avansert teknologi vil til og med høye lyder som skader hørselen, bli dempet ved kollisjon.

«Nå kommer verdens beste stasjonsvogn som All-Terrain. Dette er et segment som Audi og Volvo har hatt stor suksess i og vi håper de nå får en tøff konkurrent. All-Terrain med luftfjærer, nydelig dieselmotor og alt av tekniske nyvinninger fra Mercedes bør gjøre sitt til at vi har et sterkt produkt i segmentet», sier Lars Erik Fremming, daglig leder i Kongsvinger Bilsenter.

Fra starten av våren 2017, kommer All-Terrain til å leveres med 220 d på 194 hestekrefter og 400 Nm. 9-trinnsautomaten er standard. Seksere loves kort tid etter lansering.

E 220 d All-Terrain står klar hos Kongsvinger Bilsenter i midten av mars, om alt går etter planen.