Mercedes Benz EQS

Mercedes-Benz EQS får alt annet til å virke gammeldags

-Det er bare en ting å si om nye, elektriske Mercedes-Benz EQS. Bilen er rett og slett übergrom.

 

Det sier en overbegeistret salgssjef Anders Wangen hos Kongsvinger Bilsenter AS, som allerede har signert de første kontraktene på det nye vidunderet til den tyske stjernebilprodusenten.

– Vi venter å få de første eksemplarene hit til butikken om et par måneder, men det er allerede åpnet for ordinære bestillinger, så det er bare å ta kontakt, forteller salgssjefen.

 

«Et teknologisk elbil-vidunder»

Det er ikke bare Anders Wangen som har latt seg begeistre av den nye EQS. Mercedes-Benz selv sparer ikke på de store ordene. De snakker ikke om den viktigste lanseringen i 2021, men den viktigste lanseringen det siste tiåret. Det elektriske flaggskipet skal sette en ny standard. Ikke bare for elbiler, men for luksusbiler. Norsk Elbilforening mener kort og godt at «Nye Mercedes-Benz EQS er et teknologisk elbil-vidunder!», mens Finansavisen skriver at «Nye Mercedes EQS er tyskernes elektriske teknologibombe. Med gigantbatteri, rekkevidde på 770 kilometer og opp mot 760 hestekrefter blir det en tungvekter.»

– Helt fortjent ros, mener salgssjef Wangen.

– Klasseledende rekkevidde og uhemmet skryt verden over kommer ikke uten grunn. Mercedes-Benz EQS har et hav av funksjoner og topp moderne løsninger, som bare må oppleves.

Interiør Mercedes Benz EQS
Interiøret i Mercedes Benz EQS er av høy Mercedes-kvalitet.

Setter nye standarder

S-klasse har lenge vært Mercedes-Benz sitt utstillingsvindu for nye teknologiske løsninger, og ifølge Anders Wangen er ikke den nye, elektriske søstermodellen noe unntak. Han forteller om en mengde teknologiske nyvinninger, og hevder at nye Mercedes-Benz EQS setter nye standarder på en rekke områder.

– 780 kilometer rekkevidde er jo nesten uhørt. Du kommer fryktelig langt på det, og dersom du skulle ha behov for litt ekstra, tar det bare 15 minutter å lade nye 300 kilometer under gunstige forhold. Dessuten er EQS den mest aerodynamiske produksjonsmodellen i verden, med en luftmotstandskoeffisient på 0,20. Dette gjør at bilen er svært stillegående. Den er så godt som lydløs, smiler Wangen.

– Dette er en superstjerne av en elektrisk luksussedan, som bare må oppleves.

Mercedes Benz EQS
Mercedes Benz EQS er en drøm av en bil. Bilen er rett og slett übergrom ifølge salgssjef Anders Wangen.

Overbegeistret Broom

«På plass i førersetet får du virkelig følelsen av å være del av framtiden. Dashbordet, med tre skjermer på totalt 141 centimeter, får umiddelbart alt annet til å virke gammeldags», skrev Broom da de hadde testet nye Mercedes-Benz EQS.

«Så har du den opplevde kvaliteten. Skinnet som er trukket over dashbordet, materialkvaliteten på alt du berører, mostanden når du vrir på de belyste luftdysene til klimaanlegget, puten på nakkestøtten. Himmelsk! Og når du blir sliten, sier du bare «Hei, Mercedes. Jeg vil ha en massasje». Bilen registrerer hvilket sete stemmen kommer fra, og starter massasjen», skriver den begeistrede motorjournalisten, og fortsetter:

«Firehjulsstyring gjør at det også er overraskende lett å manøvrere seg gjennom trange gater og parkeringsplasser. Både vanlig luftfjæring og firehjulsstyring er standard på bilene som leveres i Norge. Jeg nyter tilværelsen i den stilleste bilen jeg noen gang har kjørt. Her kan du høre en fjær lande på teppet på gulvet. Vi tilbringer mange timer i EQS – og det er på langkjøring, du virkelig får anledning til å sette pris på stillheten. Hovedskjermen og den foran passasjeren bruker OLED-teknologi så individuelle piksler kan skrus helt av og skape mønster eller dekorasjoner. Mercedes kaller hele greia for Hyperscreen. Det er vanskelig å påstå at det er en misvisende betegnelse».

 

Mercedes-Benz EQA

Kontakt Mercedes-Benz-ansvarlig, Anders, på telefon 62 82 32 00 for mer informasjon og prøvekjøring!

 

Fakta om nye Mercedes EQS:

Åpnet for bestilling 16. august.

Pris fra kr 944.900,- for EQS 450+ og kr 1.171.900,- for EQS 580 4MATIC (Firehjulstrekk).

Leveres i Norge fra høsten 2021 til de som har reservert, ordinær levering fra 2022.

Elektrisk sedan med 524 hestekrefter.

Rekkevidde opptil 780 kilometer (WLTP) Rekkevidden avhenger av utstyrsvariant.

EQS kan lades med opptil 200 kW på hurtigladestasjoner.

Lades med opptil 22 kW med ladeboks via den kraftige ombordladeren.

Svært høyt nivå av standardutstyr.

 

Klikk her for å lese mer om nye Mercedes-Benz EQS.

 

Her er salgssjef, Anders Wangen, sine egne bilder av denne fantastiske elbilen på en nylig visning av bilen.