Lærlingene Hans og Theodor er fremtiden

-Vi forstår at bransjen selv må ta et ansvar for rekruttering, sier Lars Erik Fremming hos Kongsvinger Bilsenter, som siden i sommer har vært sjef for de to lærlingene Hans Mariåsen og Theodor Eriksen.

– Hvis vi skal kunne fortsette å ha de beste medarbeiderne også i fremtiden, må vi ta vår del av ansvaret. Her hos oss kan de lære seg faget, samtidig som de får en gyllen mulighet til å vise hva de står for både faglig og personlig, mener Fremming.

 

Kjempefin ordning

Både Hans Mariåsen (19) og Theodor Eriksen (18) trives i sin nye hverdag på Kongsvinger Bilsenter. De to unge Kongsvingerguttene har snart unnagjort det første halvåret av læreperioden på to år. Mesteparten av tiden tilbringes på arbeidsplassen, men fra tid til annen må de også på obligatoriske fagkurs på Hamar. Det er en kjempefin ordning, synes de to bilgale tenåringene.

– Det er veldig lærerikt å være her. Det er et flott miljø, og alle folkene her er veldig støttende og inspirerende.

 

Trenger påfyll

– Både Hans og Theodor vil forhåpentligvis bli gode folk for oss over tid. Nå har vi mulighet til å forme gutta etter våre standarder. Vi kan lære dem vår bedriftskultur samtidig som de lærer seg faget av noen av de flinkeste folkene i bransjen. Det er ingen tvil om at vi kommer til å få behov for påfyll av nye, friske hoder i tiden som kommer, sier Lars Erik Fremming, som får full støtte fra Norges Bilbransjeforbund (NBF).

Ifølge NBS`s egne medlemsundersøkelser er nemlig rekruttering hovedutfordring nummer en for norsk bilbransje. Bransjeorganet hevder at bedrifter som tar inn lærlinger og gjennomfører en god lærlingperiode har et konkurransefortrinn på rekrutteringsarenaen.