– Kjører enda bedre enn den ser ut!

– Den er både lettkjørt, sporty og ultramoderne. Overraskende romslig er den også, mener Daniel Larsson. I likhet med bil-interesserte over stort sett hele verden, har sjefen for Kongsvingers Golfklubb falt for den nye A-klassen til Mercedes-Benz

 

I hele sommer og høst har Daniel Larsson kunnet beundre den nye minstemannen til Mercedes-Benz fra kontoret sitt på golfbanen ved Sigernessjøen. Den har nemlig stått til pryd og beskuelse for golfinteresserte som en del av samarbeidsavtalen mellom golfklubben og Kongsvinger Bilsenter AS. En hektisk førjulshelg fikk golfsjefen selv prøve den mye omtalte og bejublede nyvinningen.

– En utrolig bil. Den kjører jo enda bedre enn den ser ut!

 

25 centimeter utfordring

Daniel Larsson våknet opp til 25 centimeter nysnø hjemme på Lundersæter denne desemberlørdagen. Larsson, som til daglig kjører en stor, skogstilpasset firehjulstrekker medgir at han var en anelse skeptisk til hvordan den mye lavere, forhjulsdrevne prøvebilen skulle ta seg opp bakken fra garasjen hjemme på småbruket.

– Jeg måtte ha to forsøk, men det gikk overraskende bra. Første gang ga jeg litt for mye gass, og da ble hjulene stående og spinne. Men da jeg fikk tatt litt sats, gikk det uten problem, sier Larsson. Han skryter av kjøreegenskapene til den nye A-klassemodellen.

– Den er letthåndterlig. God å kjøre og ratte, og selv om bilen er sporty, er det ikke noen problemer med fremkommeligheten.

 

Genialt lettvint teknologibombe

Den nye A-klassen til Mercedes-Benz er så full av teknologiske nyvinninger, at det kan bli i meste laget for en finnskoging som ikke er altfor teknisk avansert, som Larsson selv uttrykker det. Her har nemlig Mercedes-Benz installert alt som kan tenkes av elektronisk utstyr og finesser, og en hel del annet som Larsson ikke ante fantes i en bil. Kunstig intelligens og talestyring, for eksempel.

– Jeg måtte nok gått på kurs for å lære meg dette, smiler golfsjefen.

– Men det er jo genialt lettvint, da. Jeg prøvde meg med «Hey Mercedes» et par ganger for å skifte kanal på radioen. Jeg fant ut at det var enklere å trykke på knappen. Men jeg ser jo nytten av dette, og med et par uker til og noen timer med instruksjonsboka, skulle nok selv jeg klart å få til dette.

 

Daniel Larsson skryter av den nye A-klassen til Mercedes-Benz.

 

Minst tre golfbager i bagasjen

I likhet med Larsson er motorpressen stort sette samstemte i at selv om nye A-klasse både ser ut og kjører som en sporty kompaktbil, er det ingen i klassen som er i nærheten av å tilby samme luksus- og hightech-følelse.

– Innvendig er den kjempestilig og ultramoderne. GPS-en er veldig detaljert, og med de store, fine skjermene er det enkelt å orientere seg. Med berøringsskjerm er det også lett å finne frem til det du trenger. Før du har lært å snakke med bilen, for da skal jo alt gå av seg selv, sier Larsson.

– Til og med datteren min, som blir to år i mars, likte seg i bilen.

For selv om han til daglig kjører en langt større bil, synes Larsson at den minste Mercedes-modellen er overraskende komfortabel og romslig.

– Det var lett å finne seg til rette i bilen. Og plassen er det ingenting å si på. Bagasjen rommer lett tre golfbager. Minst.