bildet viser bil

Historien om ML/GLE: Fra Jurassic Park til bestselger

Mercedes-Benz ML ble introdusert med brask og bram i 1997. For mange var det første synet av den nye SUV`en da den sloss mot selveste Tyrannosaurus Rex i filmen Jurassic Park – The Lost World. Selv om ML tapte den kampen, ble den raskt den mestselgende bilen i sin klasse.

Andre generasjon, som kom på markedet i 2005, markerte et «skikkelig hopp oppover på alle områder», som en motorjournalist skrev. «Større, mer luksuriøs, mye strammere og mer presise kjøreegenskaper og gjennomført kvalitetsfølelse.» Denne modellen var i produksjon til 2011, da den ble erstattet av den utgaven som Zinajda Mahmoudin kjører. I 2015 fikk ML en oppdatering, og endret navn til GLE.

Til sammen er det til nå solgt mer enn to millioner eksemplarer av ML og GLE. Med den hittil siste generasjonen, som ble presentert på senhøsten 2018, er lista lagt enda høyere. Og med den nye, grensesprengende hybriden, GLEe, forventer at alle suksessen vil nå nye høyder. Mercedes-Benz GLEe, som kommer til Norge om kort tid, blir den første ladbare hybriden som kan nå 100 kilometer på strøm.

 

«Denne blir en hit»

Da siste generasjon ML, som er den Zinajda Mahmoudin kjører, ble presentert for snart ni år siden, ble den mottatt med stående applaus fra motorpressen. Broom skrev:

«ML er en ypperlig bil på norske veier – og da mener vi alt fra motorvei til elendig kjerrevei. Understellet kan justeres for å gi ulike kjøreopplevelser, og sjelden har vi kjørt en høyreist bil som skjuler det så godt. Det merkes at bilen ikke er like lav som en vanlig stasjonsvogn, men veigrepet er imponerende. Den tåler mye mer aktiv kjøring enn du kan/bør prøve på.»

«Interiøret er i typisk Mercedes-stil: Både solid og elegant. Ingenting her kommer til å knirke, knekke eller flasse av de neste 20 årene. Du kan nesten slå på klimaanlegget med hammer uten at det lager så mye som et lite merke,» skrev TV2/Broom da de testet Mercedes-Benz ML 250 CDI i 2013, og konkluderte med: «Koster mindre, bruker mindre og kjører bedre. Denne blir en hit.»

 

Trygg bruktbilinvestering

I dag kan du få en godt utstyrt og motorisert M-klasse av tredje generasjon til godt under en halv million kroner. Dette gjelder biler med ikke avskrekkende antall kilometer på speedometeret, og hvis du handler bilen hos oss på Kongsvinger Bilsenter, kan du få med både garanti og serviceavtale.

Dette er både trygge og sikre biler, som er ventet å holde seg godt i pris i mange år. Rett og slett en trygg bruktbilinvestering.

 

Salgssjef for bruktbilene hos Kongsvinger Bilsenter, Stig Strømstad.

 

Kontakt Stig i dag for en hyggelig bilprat på tlf. 62 82 32 00 eller e-post firmapost@https://kongsvingerbs.no/.