bildet viser en ansatt

Fra lærling til fast ansettelse

Derfor stortrives Martin Engebråten i fast jobb hos Kongsvinger Bilsenter. Han har gått fra lærling til fast ansettelse. 

For to år siden startet han læretiden sin som bilmekaniker. Bil er noe som har interessert nordodølingen i alle år, og da Kongsvinger Bilsenter takket ja til å ta ham imot på utplassering, så fikk han bekreftet tanken om hva han ville bli.

– Etter utplassering og slikt via skolen, så skulle vi ut i lærlingtiden, og da var jeg så heldig og fikk bli lærling her i to år. Også er det ingen selvfølge at det ender med fast jobb, men det var jeg så heldig og fikk muligheten til, forteller Martin Engebråten.

For Engebråten er glad for at han kan ha en fast og trygg jobb innenfor regionen han selv bor i.

Fra lærling til fast ansatt
Martin Engebråten, mekaniker

– Det er en halvtimes kjøretur til Kongsvinger. En fin pendleravstand det, sier Engebråten.

20-åringen er nå spesialisert innenfor Peugeot, og stortrives med å jobbe med det franske merket.

– Arbeidsdagene varierer veldig, men jeg får som regel fikset det meste. I dag er det også mest feilsøking, hvor datamaskinen snakker med bilen og gir en pekepinn på hva som er galt. Det sitter sensorer så å si over alt, så det er annerledes å jobbe med nyere biler kontra de gamle, sier Martin.

På skolen lærte dem mye grunnleggende om bil, og det var først ut i læra at Martin virkelig fikk progresjon i den relevante kompetansen han trenger for å gjøre en god jobb hos Kongsvinger Bilsenter.

– Jeg har vært ganske selvstendig, men fikk spurt og lært mye som lærling. Man lærte mye «basic» på skolen, men jeg fikk enda mer peiling når jeg kom hit, forteller han.

Det er stort sett ikke en feil som ikke kan fikses i Martin sine hender. Kundene som kommer har som regel nye biler hvor det nærmer seg slutten på garantien, og det er som regel enkle og forutsigbare grep som må gjøres.

– Før byttet man bremser når det begynte å pipe. Nå sier sensorene ifra. Ellers er det mye standard service jeg gjennomfører, som vedlikehold og skifte av bremser, fjører, hjullagre og så videre.

Om han er bilmekaniker livet ut, kan han ikke konkludere noe med. Men per nå ser han ingen grunn til å se andre veier innenfor denne bransjen.

– Jeg trives godt som bilmekaniker. Spesielt her hvor det er et veldig godt miljø. Om jeg ender opp med noe annet til slutt, vet jeg ikke, men jeg vil i hvert fall jobbe med noe med bil, konstaterer 20-åringen.