Ny Peugeot Partner

Årets varebil på plass

-Den mest betydningsfulle utviklingen innenfor småvarebiler på flere år, sa juryformannen da nye Peugeot Partner i fjor høst ble kåret til Van of the Year 2019. Stappfull av arbeidsbesparende løsninger og hypermoderne nyvinninger står den nå endelig klar i butikken.

 

Peugeot i-Cockpit, siste generasjons førerassistenter, ryggekamera som dekker alle blindsoner. Et ekte mobilt kontor med mulighet for firehjulsdrift. Det er lett å forstå hvorfor juryen lot seg begeistre av nye Peugeot Partner.

 

Full av lovord

Det er slett ikke første gang Peugeot Partner har vunnet denne høythengende og prestisjetunge prisen. Siden den ble delt ut første gang i 1992, har Peugeot stukket av med ikke mindre enn fem titler. Og denne gangen var det langt ned til konkurrentene.

Den internasjonale juryen består av 25 journalister og uavhengige bransjemagasiner, og juryformann Jarlath Sweeney var full av lovord om nye Peugeot Partner.

Fremtidsrettet, fullpakket med ny teknologi for å hjelpe sjåføren og gi økonomisk fordeler for eier eller transportør, roste juryformannen.

 

Effektiv og miljøvennlig

Den nye Peugeot Partner har fått en mer moderne, robust og dynamisk front enn forgjengeren. Den har et kort, horisontalt panser, høyt karosseri og kortere overheng. Bilen ser snerten og småsporty ut, men med sine 4,4 meter rommer den likevel to euro-paller i standardversjonen. Den lange versjonen har 4,75 meter til disposisjon.

Også under panseret har det skjedd en del siden sist. Nye Peugeot Partner har flere motorer som svarer til Euro6-normen. Dieselmoterene er av typen BlueHDi, og er både miljøvennlige og effektive.  De leverer mellom 100 og 130 hk, mens Puretech-bensinmotoren har en effekt på 110 hk. Dette er motorer med optimalisert lavt forbruk og CO2-utslipp. De største motorene kan utstyres med en moderne 8-trinns EAT8 automatkasse. Firehjulsdrift kommer også på utvalgte motorer.

 

Ønsker du prøvekjøring? Kontakt oss ved å klikke her.

 

Interiør i særklasse

Det er likevel innvendig at nye Peugeot Partner stikker av fra sine konkurrenter. Peugeot i-Cockpit er for første gang på plass i en varebil. Basert på tilbakemeldinger fra fler enn 400.000 personbilister, har varebilen Partner fått et ergonomisk optimalt førermiljø, samtidig som alle komfort- og sikkerhetsfunksjoner er på plass. Det kompakte D-formede rattet gir bedre grep og enklere manøvrering. For første gang på en varebil er Head-up display standard, og den store, åttetommers touch-skjermen er plassert i førerens siktlinje.

Faktisk leveres nøyaktig det samme utstyret på varebilen som på siste generasjons Peugeot 3008 SUV. Det inkluderer blant annet elektrisk håndbrekk, adaptiv cruise-kontroll som tillater total stopp på 8-trinns girkasseversjonen, utvidet trafikkskilt-gjenkjenning, aktiv filvarslings-assistent, fører-assistent som varsler om tretthet, aktiv nødbrems, tilhenger-assistent, automatisk justering av kjørelys ut fra vekten i lasterommet, blindsonevarsling og nøkkelfri åpning og start.

 

Få lokale nyheter til din e-post. Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å klikke her.

 

Et mobilt kontor

Den nye Peugeot Partner er full av arbeidsbesparende og effektiviserende detaljer. Det nedfellbare Multiflex-benkesetet gjør det mulig å sitte tre personer foran, og du kan utnytte tiden bedre ved å frakte både team og verktøy samtidig. Bilens midtparti er større fordi den ikke har noen håndbremsspak. Den nedfellbare seteryggen inneholder også et integrert skrivebord. Det kan dreies mot passasjeren eller føreren, og fungerer utmerket som kontorpult.

Oppbevaringsrommene er utformet for mange ulike bruksområder. Det er til og med et øvre hanskerom, som for eksempel kan romme en 15 tommers PC eller en kjøleboks. Her kan du også lade enheten din.