Bildet viser MB-Citan-og-Anders-Wangen-800x445

Årets varebil nye Mercedes-Benz Citan endelig på plass i butikken

I november i fjor ble nye Mercedes-Benz Citan tildelt den prestisjetunge tittelen International Van of the Year (IVOTY) 2022. Nå er den lille, tøffe arbeidshesten endelig på plass i butikken til Kongsvinger Bilsenter AS i en sterkt oppgradert utgave.

– Vi er utrolig stolte over at nye Citan er kåret til årets varebil 2022. Modellen kompletterer rekken av moderne varebiler fra Mercedes-Benz i imponerende stil, og har både komfort og sikkerhet i høyfokus, sa Per Ragnar Johansen, som er salgsdirektør for Mercedes-Benz varebiler hos Bertel O. Steen etter at jurykjennelsen ble kjent.

Bilde av nye Mercedes-Benz Citan
International Van of the Year (IVOTY) 2022 er nå på plass hos Kongsvinger Bilsenter.

Fjerde pris til Mercedes-Benz

Det var et jurypanel på 24 medlemmer som året nye Mercedes-Benz Citan til International Van of the Year (IVOTY) 2022. Utdelingen av den prestisjetunge prisen ble foretatt på Solutrans Diner de Gala i Lyon, Frankrike, den 17. november i fjor. Dette er fjerde gang Mercedes-Benz mottar prisen, hvor Vito (1996 og 2005) og Sprinter (1995) tidligere har vunnet. Under årets arrangement markerte International Van of the Year i tillegg sitt 30-års jubileum. I finalen var det 14 kandidater fra 11 produsenter der vinneren til slutt skulle kåres. Hovedkriteriene for prisen var bilenes bidrag til effektivitet, sikkerhet, bærekraft og miljøstandarder i sektoren for lette varebiler.

Et topp moderne nyttekjøretøy

Salgssjef Anders Wangen hos Kongsvinger Bilsenter AS mener nye Mercedes-Benz Citan er et topp moderne, fleksibelt og praktisk nyttekjøretøy.

-Det som kjennetegner denne bilen er definitivt komfort og sikkerhet, og nye Citan byr i tillegg på et høyt nivå av standardutstyr og romslig plass. Den har alt det velkjente stjerneutstyret som MBUX navigasjon, elektrisk innfellbare speil, LED High Preformance lys, to soners automatisk klimaanlegg og trådløs lading for mobiltelefon. Om ikke plassen i lasterommet er tilstrekkelig, kan bilen også trekke en tilhenger på opptil 1,5 tonn, sier Wangen, og forteller at tilhengerfeste er ekstrautstyr.

Bilde av nye Mercedes-Benz Citan
I nye Mercedes-Benz Citan har man et topp moderne, fleksibelt og praktisk nyttekjøretøy.

Kjøreegenskaper, komfort og nytteverdi

Anders Wangen mener at nye Mercedes-Benz Citan er en perfekt nyttebil for alle som driver med småpakkedistribusjon og håndverkere som ikke trenger å dra med seg alt for tunge og lange gjenstander.

-Dette er den nyeste og beste bilen i det vi kaller pizzabilsegmentet, smiler salgssjefen.

-Her har Mercedes-Benz lagt vekt på kjøreegenskaper, komfort og nytteverdi. Citan er blant annet utstyrt med tykkere vinduer, omfattende isolasjon og et ekstra tetningsnivå i dørene, og det er utformet et ergonomisk sittekonsept for setene. Lasterommet har lav lastekant, og store og praktiske skyvedører. Nye Citan er utstyrt med alle de velkjente sikkerhetssystemene til Mercedes-Benz, og med seks kollisjonsputer er sikkerheten ivaretatt på beste måte, mener Anders Wangen.

Anders Wangen

Kontakt Mercedes-Benz-ansvarlig, Anders, på telefon 62 82 32 00 for mer informasjon og prøvekjøring!

Du kan lese mer om nye Mercedes-Benz Citan ved å klikke her.