bildet viser kunde med bil

Anders Wangen i norgestoppen for Mercedes-Benz selgere

2020 var et svært godt år for Kongsvinger Bilsenter AS, og Anders Wangen selger Mercedes-Benz i rekordtempo. Nylig ble salgssjefen nominert til «Mercedes-Benz awards» i både personbil- og varebilklassen. Det betyr at Wangen, som den eneste i Norge, var blant landets tre beste Mercedes-Benz selgere i begge klassene i fjor.

 

– Det føles helt fantastisk å få denne annerkjennelsen, men jeg må understreke at dette ikke er noen enkeltmannsprestasjon. Vi har et helt fantastisk team her på Kongsvinger Bilsenter AS som har jobbet hardt, godt og målrettet i lang tid. Det at vi får en slik utmerkelse er en bekreftelse på at vi er på rett vei og en motivasjon til å stå på enda hardere i årene som kommer, sier salgssjef Wangen.

 

I tetsjiktet hele året

Det er Mercedes-Benz Norge som står bak den årlige kåringen av merkets beste selgere, og i normale tider blir det gjort behørig stas på vinnerne. Det er imidlertid mye som ikke er normalt i disse koronatider, og i år var Wangen og kollegene hans samlet foran en storskjerm i møterommet til Kongsvinger Bilsenter AS da resultatene ble kunngjort.

– Jeg visste at vi lå godt an, for vi har vært i tetsjiktet i hele år. Men at vi kom på pallen i begge klassene, det kom som en stor overraskelse, sier Wangen, som ikke har noen enkel forklaring på hvorfor personbilene til Mercedes-Benz selger så godt her i distriktet.

– Mercedes-Benz er jo kjempebra biler, og nå har de truffet veldig godt med modellutvalget også. Nå kommer det spennende nyheten på rekke og rad fra Mercedes-Benz. Vi har blant annet solgt veldig bra med EQC, til tross for at Glomdalsregionen ikke er noe typisk elbil-distrikt. Hybridbiler også, sier salgssjefen, som gleder seg til å få EQA i butikken.

– Den kommer også til å bli en storselger. Garantert.

 

Anders Wangen
Anders Wangen og Mercedes-Benz er en flott kombinasjon.

Skal øverst på pallen i 2021

– Høy kompetanse og god arbeidsmoral går aldri av moten. Anders er veldig dedikert, og Mercedes-Benz er en del av identiteten hans. Det er både jobben og hobbyen hans, og den entusiasmen og gleden han viser smitter over både på kunder og kolleger. Kompetansen hans på merket er helt unik. Det er svært få i landet som kan vise til samme interesse og lidenskap for Mercedes-Benz, sier en meget fornøyd daglig leder Lars Erik Fremming hos Kongsvinger Bilsenter AS.

– Topp tre i begge kategorier er voldsomt imponerende. Det krever mye tid og innsats å klare å holde seg så oppdatert på begge varemerkene. Mercedes-Benz personbil og varebil har alltid jobbet som to organisasjoner, med forskjellige systemer og egne mål og mennesker å forholde seg til. Det gjør bare nominasjonene enda mer imponerende, sier Fremming, som gjerne legger lista enda høyere.

– Topp tre i begge kategorier i år. Nå satser vi på øverst på pallen i 2021.

 

Maksimalt fokus på salg og kunderelasjoner

Resultatene til Anders Wangen er blitt lagt merke til også utenfor Glomdalsdistriktet.

Regionsjef personbil Jørn Rønningen i Mercedes-Benz Norge forteller at det var veldig tett i toppen denne gangen.

– Uansett meget godt prestert av dere. Jeg vil takke for en solid innsats i 2020 med over en dobling av salgsbudsjettet, 209 prosent, og ikke minst en markedsandel på 7,3 prosent, som er godt over landssnittet. Økningen er på fantastiske 146,7 prosent sett opp mot 2019. Dere er særdeles dedikert og målrettet i deres arbeid, og har gjennom hele 2020 virkelig holdt trykket oppe med maksimalt fokus på salg og kunderelasjoner. Dette har betalt seg med fantastiske resultater. Gleder meg til å fortsette reisen i 2021, roser Rønningen.