bildet viser Anders i Eliteserien

Anders Wangen i eliteserien

Salgssjef Anders Wangen hos Kongsvinger Bilsenter AS er vant til å vinne priser her hjemme. Med fersk eksamen fra Mercedes-Benz Global Training har han nå rykket opp i eliteserien med det høyeste kompetansebeviset det går an å få fra stjernebilprodusenten.

 

-Kjempestas. Det var noen som spøkte med at dette er som å få svart belte i Mercedes. Jeg begynte å selge Mercedes allerede  i 1998, så jeg har i så fall brukt temmelig lang tid på å gradene, ler salgssjefen.

 

Representere på best mulig måte

Anders Wangen forteller at Global Training Programme er et utdannings- og sertifiseringsprogram som Mercedes-Benz har utviklet og gjennomfører over hele verden.

-Programmet består av fire moduler med til sammen 14 ulike kurs. Kullet mitt begynte i fjor høst, og vi har hatt både digital undervisning og fysiske møter. Vi har lært om Mercedes-Benz fra A til Å, og hvordan vi skal håndtere kundene våre på best mulig måte. Hensikten er at vi skal representere bilmerket på best mulig måte, sier Anders Wangen, som synes kurset var både nyttig og bra.

-Noe kunne en fra før, og noe ikke. Summen ble veldig bra. Og ferdig utlært blir en aldri.

 

Kompetanse i verdenstoppen på huset

Etter tre knallharde eksamensdager i begynnelsen av juni, kunne salgssjef Wangen endelig motta nålen og diplomet som bevis på at han nå tilhører den ypperste verdenseliten i Mercedes-familien.

-Det var ikke noen spøk med disse prøvene. Det var fullt mulig å stryke. Vi hadde skriftlig eksamen med 52 teoretiske spørsmål på onsdag. På torsdag var det først en time muntlig eksamen og etter det måtte vi gjennom en praktisk eksamen i butikk. Rett og slett et kundemøte, men under observasjon. Alt sammen gikk bra, smiler salgssjefen.

Daglig leder Lars Erik Fremming hos Kongsvinger Bilsenter AS er både stolt og imponert over salgssjefen sin.

-Dette er kjempekult. Bilene vi selger blir stadig mer avanserte, og kundene våre krever mer og mer av oss. Det betyr mye for oss som bilforhandler å ha en så dyktig og faglig sterk medarbeider. Nå har vi papir på vi har kompetanse i verdenstoppen her på huset, sier Lars Erik Fremming.

-Kompetansen til Anders har vi aldri tvilt på, men nå er den dokumentert til 100% også. Det er vi stolte av.