Bilde av Sverre Schjervheim, Trond Berkana og Arne Jansrud

Alle mann på dekk for Østcom

Bilene gikk i skytteltrafikk mellom Norvald Strands veg og Lerkevegen den nest siste lørdagen i april. 26 av bilene til Østcom AS fikk påsatt sommerdekk, mens vinterhjulene ble tatt i forvaring på dekkhotellet til Kongsvinger Bilsenter.

 

– Det er tre av oss som kjører fram og tilbake til bilsenteret, men vi burde nok vært fire, for her går det virkelig unna, sa Østcom-sjef Trond Berkana i en kort pause i dekkskiftelørdagen.

 

Alle mann på dekk

Andre halvdel av april er travle tider for medarbeiderne på Kongsvinger Bilsenter AS. 11 av dem sørget for at oppunder 100 biler fikk nye dekk i løpet av denne lørdagen.

-Her er det alle mann på dekk med vasking og trilling og bytting, smiler kundemottaker Sverre Schjervheim, som sammen med delesjef Arne Jansrud sørget for at alt fungerte som det skulle denne hektiske dagen.

-Hyggelige, bunnsolide og superdyktige folk. Her er det natt og dag i forhold til det dekkhotellet vi hadde før. Her på Kongsvinger Bilsenter får du virkelig valuta for pengene, roser Trond Berkana.

 

Driver stort med områdesikring

Med base på Siva i Kongsvinger driver Østcom stort med områdesikring over hele landet.

-Vi leverer alt fra permanente gjerder av høyeste sikkerhetsnivå til adgangskontrollløsninger, porter, rekkverk, støyskjermer og hundegårder. Som en av Norges største aktører innen områdesikring leverer vi kvalitetsprodukter både til det offentlige, privat næring og til privatpersoner. Vi har også et stort vareutvalg av forskjellige produkter som bodsystemer,
gjerdemateriell og mer til. Vi kan tilby enkle gjerder og porter til barnehager, skoler, villaer, og mer komplekse sikkerhetsløsninger til bedrifter, fengsler, ambassader og militæret, sier Berkana.

 

15 nye Vitoer

Noe av det første Berkana gjorde da han overtok sjefsstolen i Østcom AS i januar i fjor, var å begynne arbeidet med å modernisere og oppgradere bilparken.

-Vi er helt avhengige av bilene våre, og at de fungerer som de skal. Det er mye tung last som vi drar med oss rundt omkring, og det kan bli fryktelig kostbart når ting ikke virker, sier Trond Berkana, som i løpet av kort tid kan hente de siste fem av i alt 15 nye Mercedes-Benz Vito som han bestilte fra Kongsvinger Bilsenter AS i fjor høst.

-Mercedes er hovedmerket vårt, og vi har funnet ut at Vito fungerer best for oss. Vi har kjøpt den lengste utgaven med to seter, 190 hester dieselmotor og firehjulstrekk. Gutta er veldig fornøyde med Vitoene våre.