bildet viser en bil

3008 grunner til at dette blir en suksess

Peugeot gjorde et spennende grep ved å gjøre andre generasjons 3008 til SUV. Det får de nå honnør for. Det er 3008 grunner til at dette blir en suksess.

– Vi kan allerede nå si at denne er en suksess. Dette er en vellykket bilmodell som folk liker, sier daglig leder ved Kongsvinger Bilsenter, Lars Erik Fremming.

Andre generasjon ble lansert i oktober for modellåret 2017. Modellen 3008 ble lansert for første gang i 2009, da som en såkalt flerbruksbil. Nå trer de inn i SUV-klassen, en svært attraktiv klasse for nordmenn. Og denne utgaven favner bredt, kan Fremming fortelle.

– Den er nå større, som imøtekommer krav for barnefamilien. Den er innovativ som appellerer til den yngre garde. Samtidig er den høy og oversiktlig, noe nordmenn generelt er veldig opptatt av, sier han.

Bakkeklaringen er eksempelvis hele 22 centimeter, hvilket gir en god og komfortabel høyde og en bil som ligger godt på alle type veier og underlag.

3008 grunner til at dette blir en suksess
Kim André Fremming

SUV med gode kjøreegenskaper

For spesielt teknikk og kjøreegenskaper er noe 3008 nå scorer svært godt på, ifølge tilbakemeldinger fra publikum og motorpressen.

– Vi hadde store forventninger til bilen, og du kan si det er innfridd. Det er en fornuftig bil, med god plass, godt med utstyr og gode kjøreegenskaper. Og det er en SUV som oppleves som sportslig, kan Fremming fortelle.

I tillegg får Peugeot skryt for sin nye designprofil, noe spesielt 3008 kommer svært godt ut av. Summa sumarum leverer Peugeot nå en særdeles allsidig og attraktiv SUV, som virkelig tar opp kampen mot de tøffeste konkurrentene i en av de aller mest populære klassene for nordmenn.

Bilen selges fra 299.900 kroner, og leveres enten i bensin- eller dieselmotor, automat eller manuell girkasse, i hele spekteret fra 1,2 liters bensinmotor med 100 hestekrefter til og med en to-liters dieselmotor på hele 180 hestekrefter.