Heiberg har kømmi hemmat

Han hevder at han er kømmi hemmatt på alle måter. Han har en gammel 205 GTI hjemme i garasjen i Gardvik, og et hjerte som banker for bilene med løveemblemet. Nå vil han ha bilmerket på salgspallen. Fredrik Tomter Heiberg er ny bilselger hos Kongsvinger Bilsenter AS, og han stortrives allerede.

– Jeg kjente flere av gutta her fra ungdomstiden da jeg spilte fotball i Nord-Odal. Dessuten har flere av oss barn i samme treningsgruppe. Det var faktisk sånn jeg fikk jobben her. Jeg kom tilfeldigvis i prat med en av gutta her mens vi ventet på sønnene våre etter en trening. Han spurte om jeg ikke kunne tenke meg å begynne hos Kongsvinger Bilsenter. Dermed var det gjort, smiler Heiberg.

Salg i alle år

Opprinnelig er Fredrik Tomter Heiberg «lompemoing», som det kalles i området rundt Opakermoen. Allerede som seksåring flyttet han til Nord-Odal. De siste 11 årene har han bodd på Gardvik ved Storsjøen. Der bor han sammen med kona Malin og barna Mathias på 10 og Vilde på seks år.

– Det er sikkert litt tilfeldig at det ble sånn, men jeg har jobbet med salg i forskjellige bransjer i alle år. Før jeg kom hit til Kongsvinger Bilsenter jobbet jeg med Volkswagen på Jessheim i fem år. Nå har jeg nesten halvert pendlertiden. For en «odøl» er jo Kongsvinger selve byen, så det er rett og slett godt å være her.

Spesielt forhold til Peugeot

– Jeg har alltid hatt et spesielt forhold til Peugeot. Den første bilen min var en 86-modell 205 XT med 90 hester, og jeg har hatt både 406, 407, Partner og flere andre. Hjemme i garasjen har jeg en 91-modell 205, som er 95 prosent rustfri, og ellers i sånn noenlunde anstendig stand. Jeg skal ta den med en tur på verkstedet her, for selv om jeg er glad i biler, så er jeg langt fra noen mekaniker. Slike ting overlater jeg til de som kan det, sier den nye bilselgeren som har satt seg ambisiøse mål for sin nye jobb.

– Målsettingen er at vi skal selge minst 100 til 120 nye Peugeot vare- og personbiler til neste år. Konkurrentene skal merke at vi er her.

Hjemme har Fredrik en Peugeot 91-modell 205

Ivrig hobbyalpinist

Den gamle fotballspilleren Fredrik Tomter Heiberg er fremdeles ofte å finne på gressmatta hjemme i Gardvik. Han er nemlig entusiastisk trener for G11-laget til Nord-Odal IL, der guttungen Mathias spiller.

– Begge ungene driver med fotball. Mathias er så ivrig at han til og med har vært med på akademiet til KIL. Det er en spesiell glede å følge med på barneidretten, sier Heiberg. Han er en av de som gleder seg til vinter og snø. Så fort anledningen byr seg pakker han bilen, og drar til hytta i Trysil.

– Jeg må vel innrømme at jeg er en temmelig ivrig hobbyalpinist.

 

På fritiden er Fredrik en ivrig hobbyalpinist